‘Ridder’ Carla Regina

De ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’ wordt toegekend aan Italianen die een grote verbinding hebben gelegd tussen de cultuur en taal van Italië en het buitenland.

Operazangeres en theatermaker Carla Regina ontvangt de ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’, een onderscheiding in de kunst- en cultuursector van de President van de Italiaanse Republiek Mattarella. De ambassadeur van Italië, de heer Andréa Perugini, zal deze uitreiken. Carla ontwikkelde in Nederland grote culturele initiatieven waarmee ze een sterke verbinding legde tussen Italië en Nederland. Zij gaf hier mede vorm aan door liefdadigheidswerk van sociale en maatschappelijke waarde.

De officiële ceremonie vindt in oktober plaats op de Italiaanse ambassade te Den Haag waar de heer Andréa Perugini, ambassadeur van Italië, de onderscheiding uitreikt.

Carla Regina is zeer bekend in Woerden. Ze zette Woerden met ‘opera’ op de kaart. Zij is al meer dan tien jaar de leider van het Opera Viva gezelschap in Het Klooster. Zij is initiator en artistiek leider van het Opera Viva Festival, dat in 2019 voor de eerste keer plaatsvond en waarmee ze opera graag voor een groot publiek toegankelijk wil maken en opera liefhebbers en toeristen uit het hele land naar cultureel Woerden laten komen.

De afgelopen jaren werkte zij samen met Stichting Groene Hart, met de opera ‘de Waterprins’ en een ‘Groene Harts Droom’ voor de Oude Hollandse Waterlinie, Het Klooster en Vrouwen van Woerden. In 2019 bracht Opera Viva tijdens het festival in Woerden de door Carla geschreven ‘Groene Hart’ opera. Tijdens dit festival bracht zij in Het Klooster haar solovoorstelling ‘Naked’, waarmee zij door het hele land toerde. Daarmee maakte Carla een verbinding tussen de Nederlandse en Italiaanse cultuur.

Al haar verdiensten samen maken dat zij deze onderscheiding enorm verdient.