Programma 2020 – The Uplifting Edition

EÊndaags festival op zaterdag 19 september in de Petruskerk, zie programma

Zoals u weet is het Opera Viva Festival dat eind maart zou plaatsvinden uitgesteld naar 19 tot en met 22 september. Inmiddels wordt duidelijk dat de COVID- restricties langer duren. Het bestuur heeft besloten het vierdaagse festival opnieuw uit te stellen naar april 2021. Wij treden met alle betrokkenen die het festival steunen in contact. Toch kunt u zich deze zomer verheugen op mooie Opera in Woerden. Op 19 september zullen meerdere voorstellingen en concerten worden gegeven in de Petruskerk.

Het Opera Viva Festival, the uplifting edition, is een ‘doorkijkje’ naar het oorspronkelijk in maart geplande vierdaagse Opera Viva Festival. Wij willen u namelijk heel graag iets laten zien van al het moois dat we voor hen in petto hebben en dat ten tijde van het uitstellen van het festival al voor een groot deel was voorbereid. Dit extra festival wordt o.a. mogelijk gemaakt met aparte Coronafondsen, door kaartverkoop en door de Gemeente.

Het Bestuur

Met een ‘uplifting’ editie van ons Festival op zaterdag 19 september, willen wij troosten, opbeuren en positiviteit brengen aan ons publiek, dat van zang en van opera houdt. Wij willen alle Woerdenaren omarmen en met een bijzondere livestreaming ook een nieuw publiek begroeten en opbeuren in het kader van muziek, theater, cultuur.

Want het zijn rare tijden, die laatste acht maanden. COVID kwam en veranderde onze levens voorgoed. Veel mensen uit onze omgeving werden zwaar getroffen. Er was moedeloosheid en het leven zoals wij het gewend zijn, stopte. Cultuur stopte ook. Geen theaters, geen concerten. Wij zijn niet helemaal af van dit nare COVID virus, dat zo veel verwoesting en pijn heeft gebracht. Maar wij zijn nu verder en vinden het belangrijk om een positief signaal te geven van herboren zijn, van vernieuwing en van kracht. Kortom: een warm bad vol met de schoonheid van klanken. Niet alle virussen zijn slecht. Van sommigen word je zelfs gezonder, zoals het zang- virus!

Carla Regina en het Opera Viva Festival team