Programma 2021

Zaterdag 3 juli 2021 (O)PRO

12:00 & 14:00

Haven / Het Kasteel

Gratis toegang!

16:30 – 17:30

Ariel Sin Yu Lee
+ Petros Papoulias
| Romantic Opera

Petruskerk

20:30 – 21:30

La Serva Padrona | Een vermakelijke komedie met prachtige, herkenbare muziek
van Pergolesi

Petruskerk

Zondag 4 juli 2021 (O)MUSA

15:00 – 16:00

Alleen maar een Stem | Muziek-theatervoorstelling

Het Klooster

16:30 – 17:30

Alleen maar een Stem | Muziek-theatervoorstelling

Het Klooster

20:00 – 21:00

Nando Russo | Slagwerkconcert

Het Klooster

30 & 31 oktober 2021 (O)AMA

Woerden zingt Opera in Het Klooster, binnenkort komt er meer informatie over de voorstelling en tickets.

Drijvende Diva

Een opera diva, drijvend in een enorme baljurk van paraplu’s, dwars door de Woerdense Singel. Terwijl twee sierlijke waterlakeien de diva laten zweven, zingt zij loepzuiver beroemde aria’s van onder meer Mozart en Puccini.

De Drijvende Diva is een korte, theatrale muziekuitvoering op het water van Victorine Pasman (concept en kostuumontwerp) en wordt door sopranen Frédérique Klooster, Brigitte van Hagen e.a. uitgevoerd. De Drijvende Diva was al te zien op vele festivals en evenementen in Nederland en buitenland, waaronder Lowlands, Wonderfeel Festival, Oerol, Solar, Gergiev Festival, Festival Classique, Musikfestspiele Potsdam (DE), Olala Festival (AUT), het Festival van Vlaanderen (BE) en Festival du Périgord Noir (FR).

Het muzikale spektakel is gratis toegankelijk en zal te zien zijn rond de Haven en het Kasteel, op zaterdag 3 juni om 12 en 14 uur. Dat wil je niet missen. Pure magie in de Woerdense Singel.

Ariel Sin Yu Lee

Ariel is een sopraan, die lyrisch zingt. Dat wil zeggen, dat ze de flexibiliteit en wendbaarheid van een lichte stem combineert met de kracht van een zwaardere stem, zodat ze als het ware over een orkest heen kan zingen. Het timbre is warm en gevoelig. Samen met pianist Petros Papoulias brengt Ariel liederen van de belcanto tijd.

Dat zijn liederen uit de Renaissance, uit de Gouden Eeuw van de opera. Liederen uit de leukste en bekendste opera’s van beroemde opera helden als Bellini, Verdi en Puccini.

Over Ariel Sin Yu Lee
Oorspronkelijk komt Ariel Sin Yu Lee uit HongKong. Ze behaalde haar master in klassieke zang in Nederland, aan de HKU/Utrechts conservatorium in 2019.

Koop tickets!

La Serva Padrona

La Serva Padrona, de bazige meid, is een Opera Buffa, ofwel een komische opera. Al 300 jaar is het een favoriet stuk van veel operafans over de hele wereld.

La Serva Padrona is een vermakelijke komedie met de prachtige, herkenbare muziek van Pergolesi. Het gaat over een dienstmeid, die haar baas op een zeer listige manier weet te overtuigen om met haar te trouwen.
De opera wordt in het Italiaans gezongen. De klungelige dienaar Vespone zal in het Nederlands het verhaal vertellen.

Regie Carla Regina

Koop tickets!

Alleen maar een Stem

Klassieke stukken worden gekoppeld aan persoonlijke verhalen van uiteenlopende bewoners uit Woerden. Stuk voor stuk verhalen die verteld moeten worden, gezongen door mensen die gehoord moeten worden, ‘mensen die een stem verdienen’. Verhalen uit het échte leven gegrepen.

Unplugged lockdown
Dit jaar worden er verhalen verteld over de lockdown. Verhalen over eenzaamheid en saamhorigheid. Over angst, hoop en mondkapjes. Trieste verhalen, maar ook grappige verhalen. Zoals in een echte opera: de emoties vliegen alle kanten op.

Concept, bewerking, script en regie Carla Regina

Koop tickets!

Nando Russo

Concertsolist Nando Russo geeft een bijzonder slagwerkconcert tijdens het Opera Viva Festival in Woerden. Hoewel… concert… Eigenlijk is het meer een workshop of ludieke lezing over het verhaal van percussie in de wereld van opera. Op een grappige manier vertelt Nando over wat percussie doet in beroemde operastukken. In deze voorstelling zit ook een unieke verrassing. En tja… het heet niet voor niets ‘verrassing’. We kunnen er nog niets over zeggen.

Over Nando Russo

Nando Russo studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 1998 zijn masterdiploma concertsolist behaalde. Een jaar eerder had hij aan het Conservatorium N. Piccinni te Bari (Italië) al het diploma jazzmuziek behaald en was hij begonnen met studies compositie en orkestdirectie. In 1997 werd hij lid van het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchestra en in 1998 van het Gustav Mahler Jugend Orchester onder dirigent Claudio Abbado.

In 1999 kwam hij in dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast zijn vaste aanstelling speelt hij bij onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Orchestra Filarmonica della Scala, Orchestra del Teatro La Fenice di Venezia, Orchestra del Teatro Comunale di Bologna, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI en de Opera van Stuttgart.

Nando componeerde verscheidene werken in opdracht van onder meer het Nederlands Kamerorkest en Het Nationale Ballet. Hij wordt door de Conservatoria van Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Amsterdam en de Conservatoria van Salerno (Napels-Italië), en Campobasso (Italië) vaak gevraagd als lid van de jury of als masterclassdocent. Nando Russo was hoofdvakdocent pauken en slagwerk aan het Conservatorium N. Piccinni van Bari (Italië), gaf les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is tot op heden docent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.

Koop tickets!