Programma 2021

31 oktober 2021 (O)AMA

De amateurvoorstelling Woerden Zingt Opera wordt door de solisten en koorleden van Opera Viva (O)AMA* in Woerden verzorgd. Het is een luchtige opera, met een zeer afwisselend, licht klassiek en vrolijk operaprogramma.

De hele voorstelling staan de tekst en de muziek volledig in het teken van ‘Cantare – Zingen’.
Er worden stukken gezongen van Donizetti, Gershwin, Mozart, Puccini, Purcell en Verdi, afgewisseld met aria’s die door solisten worden gezongen. Met als slotstuk het vrolijke Cantiamo uit Kiss me Kate.

Woerden Zingt Opera vindt plaats in de prachtige, intieme zaal van Het Klooster in Woerden. En je kunt ook nog een verrassend gastoptreden verwachten. Opera Viva! Opera is alive and kicking. Opera is springlevend.

* (O)AMA , ofwel de amateurs van Opera Viva Festival amateurs zijn de roots van het Opera Viva Festival: opera voorstellingen en concerten door bevlogen amateurs.

Corona maatregelen
Wij vragen onze bezoekers om een coronatoegangsbewijs; een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel van corona. Toegang tot de theaterzaal is voor bezoekers van 13 jaar en ouder uitsluitend mogelijk met een geldig vaccinatie-, herstel- of testbewijs in de CoronaCheck-app en een geldig legitimatiebewijs.

Op deze pagina van de Rijksoverheid is meer informatie over de coronatoegangsbewijzen met CoronaCheck te vinden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs.

Nieuwsgierig naar het eerste deel van het festival, afgelopen juli?

Hieronder kun je nalezen wat er op het programma stond afgelopen juli. Heb je het gemist? Gelukkig hebben we de foto’s nog! Deze staan op onze instagram pagina.

Zaterdag 3 juli 2021 (O)PRO

11:00 – 11.30

Love is in the air
Romantische liefdes aria’s en duetten van opera’s gezongen door onze solisten van OVF AMA.
Muziek van Donizetti, Puccini, Gershwin, Lehàr, Mozart

Binnenplaats van Het Kasteel

Gratis toegang!

12:00 & 14:00

Haven

Gratis toegang!

15:00 – 15.30

De kracht van een vrouw
Aria’s van vrouwen vol passie, drama en joie de vivre, gezongen door onze solisten OVF AMA. Muziek van Mozart, Flotow, Gounod, Mascagni, Mozart

Het Kasteel, Van Rhenenzaal

Gratis toegang!

16:30 – 17:30

Ariel Sin Yu Lee
+ Petros Papoulias
| Romantic Opera

Petruskerk

20:30 – 21:30

La Serva Padrona | Een vermakelijke komedie met prachtige, herkenbare muziek
van Pergolesi

Petruskerk

Zondag 4 juli 2021 (O)MUSA

15:00 – 16:00

Alleen maar een Stem | Muziek-theatervoorstelling

Het Klooster

16:30 – 17:30

Alleen maar een Stem | Muziek-theatervoorstelling

Het Klooster

20:00 – 21:00

Nando Russo | Interactieve workshop over percussie bij opera.

Het Klooster

De Drijvende Diva

Een opera diva, drijvend in een enorme baljurk van paraplu’s, dwars door de Woerdense Singel. Terwijl twee sierlijke waterlakeien de diva laten zweven, zingt zij loepzuiver beroemde aria’s van onder meer Mozart en Puccini.

De Drijvende Diva is een korte, theatrale muziekuitvoering op het water van Victorine Pasman (concept en kostuumontwerp) en wordt door sopranen Frédérique Klooster, Brigitte van Hagen e.a. uitgevoerd. De Drijvende Diva was al te zien op vele festivals en evenementen in Nederland en buitenland, waaronder Lowlands, Wonderfeel Festival, Oerol, Solar, Gergiev Festival, Festival Classique, Musikfestspiele Potsdam (DE), Olala Festival (AUT), het Festival van Vlaanderen (BE) en Festival du Périgord Noir (FR).

Het muzikale spektakel is gratis toegankelijk en zal te zien zijn rond de Haven, op zaterdag 3 juli om 12 en 14 uur. Dat wil je niet missen. Pure magie in de Woerdense Singel.

Ariel Sin Yu Lee

Ariel is een sopraan, die lyrisch zingt. Dat wil zeggen, dat ze de flexibiliteit en wendbaarheid van een lichte stem combineert met de kracht van een zwaardere stem, zodat ze als het ware over een orkest heen kan zingen. Het timbre is warm en gevoelig. Samen met pianist Petros Papoulias brengt Ariel liederen van de belcanto tijd.

Dat zijn liederen uit de Renaissance, uit de Gouden Eeuw van de opera. Liederen uit de leukste en bekendste opera’s van beroemde opera helden als Verdi en Puccini.

Over Ariel Sin Yu Lee
Oorspronkelijk komt Ariel Sin Yu Lee uit HongKong. Ze behaalde haar master in klassieke zang in Nederland, aan de HKU/Utrechts conservatorium in 2019. In april was zij ‘on tour’ met Wende Snijders’, voor de theater programma ‘De Wildernis’.

La Serva Padrona

La Serva Padrona, de bazige meid, is een Opera Buffa, ofwel een komische opera. Al 300 jaar is het een favoriet stuk van veel operafans over de hele wereld.

La Serva Padrona is een vermakelijke komedie met de prachtige, herkenbare muziek van Pergolesi. Het gaat over een dienstmeid, die haar baas op een zeer listige manier weet te overtuigen om met haar te trouwen.
De opera wordt in het Italiaans gezongen. De klungelige dienaar Vespone zal in het Nederlands het verhaal vertellen.

Regie Carla Regina

Alleen maar een Stem

Persoonlijke verhalen van uiteenlopende bewoners uit Woerden worden gekoppeld aan klassieke stukken, pop en musical. Denk aan de Beatles en the Greatest Showman.

Stuk voor stuk verhalen die verteld moeten worden, gezongen door mensen die gehoord moeten worden, ‘mensen die een stem verdienen’. Verhalen uit het échte leven gegrepen.

Lockdown Unplugged
Dit jaar worden er verhalen verteld, die geschreven zijn tijdens de lockdown. Verhalen over eenzaamheid en saamhorigheid. Over angst, hoop en mondkapjes. Trieste verhalen, maar ook grappige verhalen. Zoals in een echte opera: de emoties vliegen alle kanten op.

Concept, bewerking, script en regie Carla Regina

Nando Russo

Concertsolist Nando Russo geeft een bijzonder leuke muzikale workshop over het verhaal van percussie in de wereld van opera. Het is een interactieve workshop, waar je zelf dus ook aan het (slag)werk wordt gezet! Nando vertelt aan de hand van verschillende instrumenten over wat percussie doet in beroemde operastukken, en… in deze voorstelling zit ook een unieke verrassing. En tja… het heet niet voor niets ‘verrassing’. We kunnen er nog niets over zeggen.

Wat we wel kunnen zeggen is dat het een groot ritmisch feestje wordt! En het is een unieke kans om deel te nemen aan deze muzikale workshop van dé percussionist van het Nederlands Philharmonisch Orkest!Over Nando Russo

Op dit moment is Nando Russo eerste percussionist van het Nederlands Philharmonisch Orkest, tevens van La Scala in Milaan. Meer over zijn muzikale carrière:

Nando Russo studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 1998 zijn masterdiploma concertsolist behaalde. Een jaar eerder had hij aan het Conservatorium N. Piccinni te Bari (Italië) al het diploma jazzmuziek behaald en was hij begonnen met studies compositie en orkestdirectie. In 1997 werd hij lid van het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchestra en in 1998 van het Gustav Mahler Jugend Orchester onder dirigent Claudio Abbado.

In 1999 kwam hij in dienst bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Naast zijn vaste aanstelling speelt hij bij onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Orchestra Filarmonica della Scala, Orchestra del Teatro La Fenice di Venezia, Orchestra del Teatro Comunale di Bologna, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI en de Opera van Stuttgart.

Nando componeerde verscheidene werken in opdracht van onder meer het Nederlands Kamerorkest en Het Nationale Ballet. Hij wordt door de Conservatoria van Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Amsterdam en de Conservatoria van Salerno (Napels-Italië), en Campobasso (Italië) vaak gevraagd als lid van de jury of als masterclassdocent. Nando Russo was hoofdvakdocent pauken en slagwerk aan het Conservatorium N. Piccinni van Bari (Italië), gaf les aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is tot op heden docent aan het Fontys Conservatorium te Tilburg.