Doe mee!

Doe mee met (O)AMA

Iedereen die graag zingt, is welkom bij Opera Viva AMA. Er wordt gewerkt op verschillende niveaus, waarbij de zangers zowel solistisch als in ensemble verband en “tutti” kunnen worden ingezet.

Samen zingen is zóveel leuker! En meedoen aan een opera, is een ervaring voor het leven. Het haalt ál je talenten uit de kast.

(O)AMA faciliteert precies dát. Samen zingen. Samenwerken aan een prachtige operaproductie. Samen het beste uit jezelf halen, onder professionele begeleiding. We brengen Woerdense amateurs samen met regionale en internationale amateurs en (semi) professionals.

Pak je kans en stráál!

Koorleden gezocht

Voor (O)AMA zijn wij op zoek naar koorleden voor de amateur voorstellingen. De voorstellingen van Woerden Zingt Opera zijn op zaterdag 30 en zondag 31 oktober

Heb je al enige zangervaring, geef je dan op als koorlid! Je zingt dan in de hele opera.

Wil je kennis maken met operazang, op een laagdrempelige manier? Dan kun je meezingen als projectlid. Je zingt enkele stukken in de opera.

Er zijn 13 repetities. Vanaf 15 september 2021 repeteren we op woensdagavond voor de operavoorstelling Woerden Zingt Opera. Tevens starten we met de repetities voor de operavoorstelling van 2022.


Kosten voor de deelname aan 13 repetitites zijn €130 per koorlid.
Hoe geef je je op? Aanmelden kan via info@operavivafestival.nl of bel Ingrid Moons: 06 – 24 457321

Stagiaires en vrijwilligers gezocht

Voor (O)AMA, (O)PRO  en (O)MUSA zijn wij op zoek naar STAGIAIRES en VRIJWILLIGERS. Wij kunnen de helpende handen goed gebruiken voor onze voorstellingen en de voorbereidingen.

Interesse? Mail naar info@operavivafestival.nl of bel Ingrid Moons: 06 – 24 457321

Vacature Zakelijk Leider

Stichting Opera Viva Festival zoekt een Zakelijk Leider voor enkele uren per week. Sluitingsdatum: 15-04-2021
________________________________________

Stichting Opera Viva Festival
De afgelopen twee jaar heeft het Opera Viva Festival naam gemaakt in Woerden als een laagdrempelig, kwalitatief hoogwaardig festival voor jong en oud in het hart van Woerden. Sinds de start zijn er grote stappen gezet in de organisatie van het festival.
De Stichting Opera Viva Festival zoekt per direct een ervaren zakelijk leider om samen met de artistiek leider Carla Regina het Opera Viva Festival verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Zakelijk Leider
Beschikbaar vanaf april 2021, op freelancebasis voor enkele uren per week, mogelijk later uit te breiden. Tijdens de fondsenwervingsperiode en kort voorafgaand aan het festival zijn het meer uren, daartussenin wat minder. Vergoeding in overeenstemming met de regeling ‘vrijwilligersbijdrage’.
Het festival wil opera toegankelijker maken voor jong en oud. Professionals, jong talent en amateurs spelen voor liefhebbers van opera en mooie muziek, voor bijzondere doelgroepen, senioren en andere Woerdenaren.

Voor de Stichting Opera Viva Festival zoeken we een zakelijk leider
• Die onze inhoudelijke ambities snapt en weet welke organisatie en bedrijfsvoering daarbij past
• Iemand die echt goed is in financieel management en het werven van gelden
• Een cijferheld, iemand die buiten geijkte paden kan denken en bij voorkeur ook nog lekker kan schrijven en fondsen kan aanvragen
• Iemand die structuur aanbrengt maar ook precies weet wanneer die los te laten om tot nog betere ideeën en uitvoering te komen

Taken en verantwoordelijkheden
Financieel
• Ontwikkeling van het financiële beleid van de organisatie en zorg dragen voor een gezonde financiële basis voor de stichting en al haar activiteiten (o.a. programmering en ontwikkeling) ter vaststelling door het bestuur
• Opzetten en uitvoeren van fondsen- en sponsorwervingstrajecten
• Opstellen en bewaken van jaar- en meerjarenbegrotingen
• Stroomlijnen en bewaken van de financiële processen met bijbehorende rapportages; zorg dragen voor een goede financiële administratie en het monitoren van de liquiditeit
• Vastleggen van zakelijk financiële afspraken met (programma)partners

Organisatie
• Het in afstemming met de artistieke leiding aansturen van het team en verder ontwikkelen en professionaliseren van de organisatie
• Het (financieel) begeleiden van strategie en marketing
• Het in algemene zin adviseren van het bestuur

Relatiebeheer
Het – in samenwerking met het bestuur – onderhouden van het zakelijk relatienetwerk en zorg dragen voor goede samenwerkingsverbanden met de Gemeente Woerden, met de organisaties die het festival financieel steunen, met sponsors en met vrienden is een essentieel onderdeel van de functie. De zakelijk leider is samen met de artistiek leider het gezicht van Stichting Opera Viva Festival en samen onderhouden zij de (zakelijke) contacten met alle relevante partijen zoals partners, gemeente, subsidiënten, sponsoren en andere culturele instellingen.

Jouw profiel
• Je hebt ruime ervaring met de zakelijk financiële kant van culturele organisaties en bijbehorende subsidiesystematiek
• Je weet precies de juiste afstemming te vinden tussen de artistieke en zakelijke ambities
• Je bent flexibel, een creatieve, snelle denker én doener
• Je bent in staat helder te communiceren op een informele doch professionele wijze
• Je hebt natuurlijk overwicht, kunt goed luisteren, helder aansturen en werkt graag en goed in teamverband.

Interesse?
Stuur je cv met motivatie naar info@operavivafestival.nl ter attentie van Carla Regina en Ingrid Moons.