NIEUWS

De kaartverkoop voor Woerden Zingt Opera is gestart!

Opera is alive and kicking!

De solisten en koorleden van Opera Viva (O)AMA bewijzen dat opera springlevend is. In de voorstelling Woerden Zingt Opera nemen ze je mee in de wereld van opera en laten ze je horen en voelen wat opera voor hen betekent.

Het is een luchtige opera, met een zeer afwisselend, licht klassiek en vrolijk operaprogramma.

In de voorstelling staan de tekst en de muziek volledig in het teken van ‘Cantare – Zingen’.
Er worden stukken gezongen van Donizetti, Gershwin, Mozart, Puccini, Purcell en Verdi, afgewisseld met aria’s die door solisten worden gezongen. Met als slotstuk het vrolijke Cantiamo uit Kiss me Kate.

Woerden Zingt Opera vindt plaats in de prachtige, intieme zaal van Het Klooster in Woerden. En je kunt ook nog een verrassend gastoptreden verwachten.

Opera Viva! Opera is alive and kicking. Opera is springlevend.

(O)AMA , ofwel de amateurs van Opera Viva Festival amateurs zijn de roots van het Opera Viva Festival: opera voorstellingen en concerten door bevlogen amateurs.

Carla Regina geridderd

Oprichter van Opera Viva Festival, operazangeres en theatermaker Carla Regina ontving 17 maart 2021 de ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’, een onderscheiding in de kunst- en cultuursector van de President van de Italiaanse Republiek Mattarella.

Deze onderscheiding, uitgereikt door de Italiaanse ambassadeur Novello, wordt toegekend aan Italianen die een grote verbinding hebben gelegd tussen de cultuur en taal van Italië in het buitenland. Een prachtige erkenning voor het werk dat Carla doet. En nu? Onderweg naar nieuwe doelen en nieuwe dromen.

Carla Regina ontvangt de ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’

Voorstellingen thuis volgen kan ook

Met het ‘Opera Viva Festival 2020, The Uplifting Edition’ willen we zoveel mogelijk mensen de kans geven om van een aantal prachtige concerten te genieten. Ze vinden allemaal plaats in de Petruskerk maar als je niet wilt, kunt of durft komen, hebben we een oplossing.

Via een livestream kun je ook genieten van La Serva Padrona en Ariel Sin Yu Lee of beide voorstellingen samen. Veilig vanuit je eigen huis en voor een klein bedrag.

Hoe werkt het?

Om je te voorzien van een persoonlijke uitnodiging voor de livestream is het nodig dat je via onze website kaarten bestelt voor een of meer livestream concerten.

Je moet de organisatie toestemming geven je een mail te sturen met een link. Dat moet het mailadres zijn dat als username van het persoonlijke YouTube account geldt. Je mailadres wordt vervolgens in de Youtube Private studio toegevoegd waarna je een persoonlijke uitnodiging toegestuurd krijgt. Als je de livestream wilt ontvangen moet je ingelogd zijn op je YouTube account.

Als je dan de uitnodiging aanklikt op het betreffende tijdstip (of tijdstippen als je meer dan een concert volgt) krijg je toegang tot de live beelden.

Zin om mee te genieten van prachtige muziek? Bestel direct je kaartjes via de website.

Opera Viva festival is Coronaproof

Heb je zin om naar een of meer voorstellingen te komen maar vind je het wel spannend vanwege de Corona? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen en daarom organiseren we alles op één dag en op één locatie, de Petruskerk in Woerden.

In deze grote kerk kunnen we de RIVM maatregelen volgen. We zorgen dat er een maximum aantal bezoekers naar binnen mag om die onderlinge afstand van 1,5 m tussen de stoelen te kunnen garanderen. Ook zijn we samen met de Petruskerk en de gemeente druk in overleg om de looproutes te bepalen zodat we het voor iedereen comfortabel kunnen laten zijn.

We nemen deze pandemie zeer serieus en natuurlijk verwachten we ook van jou als bezoeker dat je de nodige maatregelen serieus neemt. Zo mag je niet lopen tijdens de voorstelling(en) en is meezingen met de artiesten en koren helaas niet mogelijk. Erg jammer, want je snapt dat wij dit als geen ander ook heel erg graag doen.

Gelukkig is luisteren naar de prachtige muziek ook al verwennerij. Met deze ‘uplifting’ editie willen we troosten, opbeuren en positiviteit brengen aan ons publiek, dat van zang en van opera houdt. Hiermee omarmen we alle Woerdenaren.

Durf je het ondanks onze serieuze maatregelen toch niet aan om te komen? Via onze livestream kun je vanuit je eigen veilige plek meegenieten.

Kaartjes voor zowel live voorstellingen als de livestream zijn via deze website te koop. Je kunt per voorstelling een kaartje kopen of een passe-partout voor een middagvullend programma. Bestel ze nu, dan weet je zeker dat je een plekje hebt.

OPERA VIVA FESTIVAL 2020, THE UPLIFTING EDITION

Eéndaags festival op zaterdag 19 september in de Petruskerk, zie programma

Zoals u weet is het Opera Viva Festival dat eind maart zou plaatsvinden uitgesteld naar 19 tot en met 22 september. Inmiddels wordt duidelijk dat de COVID- restricties langer duren. Het bestuur heeft besloten het vierdaagse festival opnieuw uit te stellen naar april 2021. Wij treden met alle betrokkenen die het festival steunen in contact. Toch kunt u zich deze zomer verheugen op mooie Opera in Woerden. Op 19 september zullen meerdere voorstellingen en concerten worden gegeven in de Petruskerk.

Het Opera Viva Festival, the uplifting edition, is een ‘doorkijkje’ naar het oorspronkelijk in maart geplande vierdaagse Opera Viva Festival. Wij willen u namelijk heel graag iets laten zien van al het moois dat we voor hen in petto hebben en dat ten tijde van het uitstellen van het festival al voor een groot deel was voorbereid. Dit extra festival wordt o.a. mogelijk gemaakt met aparte Coronafondsen, door kaartverkoop en door de Gemeente.

Het Bestuur

Met een ‘uplifting’ editie van ons Festival op zaterdag 19 september, willen wij troosten, opbeuren en positiviteit brengen aan ons publiek, dat van zang en van opera houdt. Wij willen alle Woerdenaren omarmen en met een bijzondere livestreaming ook een nieuw publiek begroeten en opbeuren in het kader van muziek, theater, cultuur.

Want het zijn rare tijden, die laatste acht maanden. COVID kwam en veranderde onze levens voorgoed. Veel mensen uit onze omgeving werden zwaar getroffen. Er was moedeloosheid en het leven zoals wij het gewend zijn, stopte. Cultuur stopte ook. Geen theaters, geen concerten. Wij zijn niet helemaal af van dit nare COVID virus, dat zo veel verwoesting en pijn heeft gebracht. Maar wij zijn nu verder en vinden het belangrijk om een positief signaal te geven van herboren zijn, van vernieuwing en van kracht. Kortom: een warm bad vol met de schoonheid van klanken. Niet alle virussen zijn slecht. Van sommigen word je zelfs gezonder, zoals het zang- virus!

Carla Regina en het Opera Viva Festival team

‘Ridder’ Carla Regina

De ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’ wordt toegekend aan Italianen die een grote verbinding hebben gelegd tussen de cultuur en taal van Italië en het buitenland.

Operazangeres en theatermaker Carla Regina ontvangt de ‘Ridder van de Orde van de Ster van Italië’, een onderscheiding in de kunst- en cultuursector van de President van de Italiaanse Republiek Mattarella. De ambassadeur van Italië, de heer Andréa Perugini, zal deze uitreiken. Carla ontwikkelde in Nederland grote culturele initiatieven waarmee ze een sterke verbinding legde tussen Italië en Nederland. Zij gaf hier mede vorm aan door liefdadigheidswerk van sociale en maatschappelijke waarde.

De officiële ceremonie vindt in oktober plaats op de Italiaanse ambassade te Den Haag waar de heer Andréa Perugini, ambassadeur van Italië, de onderscheiding uitreikt.

Carla Regina is zeer bekend in Woerden. Ze zette Woerden met ‘opera’ op de kaart. Zij is al meer dan tien jaar de leider van het Opera Viva gezelschap in Het Klooster. Zij is initiator en artistiek leider van het Opera Viva Festival, dat in 2019 voor de eerste keer plaatsvond en waarmee ze opera graag voor een groot publiek toegankelijk wil maken en opera liefhebbers en toeristen uit het hele land naar cultureel Woerden laten komen.

De afgelopen jaren werkte zij samen met Stichting Groene Hart, met de opera ‘de Waterprins’ en een ‘Groene Harts Droom’ voor de Oude Hollandse Waterlinie, Het Klooster en Vrouwen van Woerden. In 2019 bracht Opera Viva tijdens het festival in Woerden de door Carla geschreven ‘Groene Hart’ opera. Tijdens dit festival bracht zij in Het Klooster haar solovoorstelling ‘Naked’, waarmee zij door het hele land toerde. Daarmee maakte Carla een verbinding tussen de Nederlandse en Italiaanse cultuur.

Al haar verdiensten samen maken dat zij deze onderscheiding enorm verdient.

Middagconcert Ariel Sin Yu Lee

Ariel Sin Yu Lee en pianist Petros Papoulias brengen Liederen van de belcanto tijd. Arielis een sopraan die lyrisch zingt, oorspronkelijk uit Hong Kong. Ze behaalde haar master in klassieke zang aan de HKU / Utrechts Conservatorium in Nederland in 2019. Naast het operarepertoire houdt Ariel ook van kunstliederen en kamermuziek.

Kaarten voor het middagconcert van Ariel Sin Yu Lee kosten €10,00 en koopt u hieronder rechtstreeks via onze website. U kunt de voorstelling ook live volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.

Kaarten voor het middagconcert van Ariel Sin Yu Lee kosten €10,00 en koopt u hieronder rechtstreeks via onze website

Woerden Zingt Opera

De getalenteerde Woerdense zangers zijn jullie muzikale gastvrouwen en gastheren aan het begin en aan het eind van het festival. Met de voorstelling Woerden Zingt Opera brengen de solisten en koorleden van Opera Viva uit Woerden een zeer afwisselend, licht klassiek en vrolijk opera repertoir programma.

De amateurvoorstelling Woerden Zingt Opera wordt op zaterdag 19 september tweemaal uitgevoerd. Om 12.30 uur & om 17.00 uur.
Kaarten zijn gratis en hoeven niet gereserveerd te worden.

Wil je alle voorstellingen zien? Koop een passe-partout!