Derde festival in aantocht!

Zaterdag 19 september 2020 was een mooie dag met geweldige voorstellingen. Hartelijk dank aan een ieder die deze ‘opbeurende editie’ mogelijk heeft gemaakt.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het derde Opera Viva Festival in volle gang. Het festival 2021 wordt ivm Covid-19 gesplitst in twee weekenden: het weekend van 3 – 4 juli zijn de professionele opera-voorstellingen. Het weekend van 30 – 31 oktober is Woerden zingt Opera. De komende weken zullen wij geregeld actuele informatie op de site vermelden.

OPERA VIVA FESTIVAL 2020, THE UPLIFTING EDITION

Eéndaags festival op zaterdag 19 september in de Petruskerk, zie programma

Het Opera Viva Festival dat eind maart zou plaatsvinden is helaas uitgesteld naar april 2021. Wij vinden echter dat we wel wat vrolijkheid verdiend hebben. Daarom organiseren we een eendaags festival op zaterdag 19 september in de Petruskerk in Woerden.

Er zullen meerdere voorstellingen en concerten worden gegeven die dag. De “uplifting edition” is een ‘doorkijkje’ naar het oorspronkelijk in maart geplande vierdaagse Opera Viva Festival. Wij willen u namelijk heel graag iets laten zien van al het moois dat we voor u nog in petto hebben. Dit extra festival wordt o.a. mogelijk gemaakt met aparte Coronafondsen, door kaartverkoop en door de Gemeente.

Met een ‘uplifting’ editie van ons Festival op zaterdag 19 september, willen wij troosten, opbeuren en positiviteit brengen aan ons publiek, dat van zang en van opera houdt. Wij willen alle Woerdenaren omarmen en met een bijzondere livestreaming ook een nieuw publiek begroeten en opbeuren in het kader van muziek, theater, cultuur.

Live stream & Passe partout

De meeste onderdelen van het programma zijn ook als live stream vanuit thuis te bekijken. Met het kopen van een kaartje steun je ons festival.

Wil je alles kijken? We bieden ook een passe partout, onderaan deze pagina, voor de voorstellingen in de Petruskerk en voor de live stream.

La Serva Padrona

Het Opera Viva Festival opent met een unieke bewerking van La Serva Padrona, ofwel de bazige meid. Deze komische opera is zeer bekend bij de operafans over de hele wereld en staat al 300 jaar bekend als een van de favoriete stukken.

La Serva Padrona is een vermakelijke komedie met de prachtig, herkenbare muziek van Pergolesi. Het is in het Italiaans gezongen, maar de klungelige dienaar Vespone dient tevens als de verteller van het verhaal en neemt het publiek in het Nederlands verder mee in het verhaal van de muziek en zang.*

Kaarten voor de openingsvoorstelling van Opera Viva Festival La Serva Padrona op zaterdag 19 september van 13.00 tot 14.00 uur in de Petruskerk, kosten €12,00. U kunt de voorstelling ook via livestream volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.

Kaarten voor alle voorstellingen koopt u hieronder of op de pagina Kaartverkoop:

Let u bij de aankoop a.u.b. op het selecteren van tickets voor de juiste voorstelling met het juiste tijdstip

Ariel Sin Yu Lee

Ariel Sin Yu Lee en pianist Petros Papoulias brengen Liederen van de belcanto tijd. Arielis een sopraan die lyrisch zingt, oorspronkelijk uit Hong Kong. Ze behaalde haar master in klassieke zang aan de HKU / Utrechts Conservatorium in Nederland in 2019. Naast het operarepertoire houdt Ariel ook van kunstliederen en kamermuziek.

Kaarten voor het middagconcert van Ariel Sin Yu Lee kosten €10,00 en koopt u hieronder rechtstreeks via onze website. U kunt de voorstelling ook live volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.

Kaarten voor het middagconcert van Ariel Sin Yu Lee kosten €10,00 en koopt u hieronder rechtstreeks via onze website

Alleen maar een stem

Spelers en Zangers verschillende stukken die gekoppeld zijn aan korte verhalen. Dit zijn bijzondere, persoonlijke verhalen van uiteenlopende inwoners uit Woerden. Het zijn mensen waarvan wij denken dat ze gehoord moeten worden, ‘mensen die een stem verdienen’ . Denk daarbij aan verhalen van vluchtelingen of mensen die kanker hebben overleefd.

Het gehele programma duurt 45 minuten en vindt plaats op zaterdagmiddag 19 september om 16.00 uur.

Kaarten kosten €8,00. U kunt de voorstelling ook live volgen. De kosten hiervan bedragen 3.00 euro.

Woerden zingt Opera

De getalenteerde Woerdense zangers zijn jullie muzikale gastvrouwen en gastheren aan het begin en aan het eind van het festival. Met de voorstelling Woerden Zingt Opera brengen de solisten en koorleden van Opera Viva uit Woerden een zeer afwisselend, licht klassiek en vrolijk opera repertoir programma.

De amateurvoorstelling Woerden Zingt Opera wordt op zaterdag 19 september tweemaal uitgevoerd. Om 12.30 uur & om 17.00 uur.
Kaarten zijn gratis en hoeven niet gereserveerd te worden.

Passe-partout

Wil je alle voorstellingen zien? Koop een passe-partout!