LA SERVA PADRONA

Opera Viva Festival opent hun tweede editie met hun unieke bewerking van La Serva Padrona, ofwel de bazige meid. Deze komische opera is zeer bekend bij de operafans over de hele wereld en staat al 300 jaar bekend als een van de favoriete stukken.

De arrogante en luie Serpina droomt van een prinsessenleven, met een groot paleis, mooie jurken en bedienden die altijd voor haar klaarstaan. In werkelijkheid is ze echter de lakse dienstmeid van de brombeer Umberto, die steen en been klaagt over al haar tekortkomingen. Op een dag loopt het vervelende gedrag van Serpina uit de hand en sommeert Umberto zijn andere bediende Vespone om een geschikte vrouw voor hem te vinden, zodat hij Serpina kan ontslaan.

Maar Serpina laat zich niet zomaar aan de kant zetten! Samen met Vespone bekokstooft ze een slim plan om te voorkomen dat Umberto haar de laan uit stuurt.

La Serva Padrona is een vermakelijke komedie met de prachtig, herkenbare muziek van Pergolesi. Het is in het Italiaans gezongen, maar de klungelige dienaar Vespone dient tevens als de verteller van het verhaal en neemt het publiek in het Nederlands verder mee in het verhaal van de muziek en zang.*

Het doel van Opera Viva Festival is om opera dichter bij een nieuw publiek te brengen op een manier die traditioneel repertoire met modern muziektheater combineert. Hoogwaardige uitvoeringen van gerenommeerde artiesten, zowel gevestigde namen als jonge, aanstormende talenten, wisselen zich af met een productie volledig gemaakt door amateurs.


*Toch liever nog het origineel? Geen zorgen, op zondag 20 september om 16.30 uur vindt de concertante versie plaats, uitgevoerd door enkel zangers onder begeleiding van een klavecimbel zonder de acteur. Kaarten daarvoor vindt u hier.

De Ridderzaal van het Kasteel Woerden is bij uitstek een gepast simpele setting voor dit pretentieloze juweeltje als opening op zaterdagavond 19 september, zie programma voor meer details over Opera Viva Festival.

Kaarten voor de openingsvoorstelling van Opera Viva Festival La Serva Padrona op zaterdag 19 september, 20.30 uur kosten €25,00.
La Serva Padrona (concertante versie) vindt plaats op zondag 20 september, 16.30 uur en kosten €17,50.

Kaarten voor beide voorstellingen koopt u hieronder:

© Igor Bulgarin

Let u bij de aankoop a.u.b. op het selecteren van tickets voor de juiste voorstelling met het juiste tijdstip

Een Passe Partout ticket voor Opera Viva Festival koopt u hier: bit.ly/OperaVivaPassePartout