Don Pasquale

Tijdens de encore voorstellingen van het opera- & balletseizoen biedt Annex Cinema u een kans om de mooiste voorstellingen nogmaals te zien op het witte doek.

Maandag 30 maart staat Don Pasquale op het programma, als onderdeel van het programma van het Opera Viva Festival 2020.

Don Pasquale
Don Pasquale, een rijke oude vrijgezel, is woedend als hij hoort dat zijn neef Ernesto van plan is te trouwen met de verarmde weduwe Norina. Hij besluit met zichzelf te trouwen en Ernesto onterven. Ernesto en Norina wanhopen, maar hun vriend dokter Malatesta belooft hen te helpen – en Pasquale een lesje te leren. Malatesta haalt Norina over zich te vermommen als zijn zus en presenteert haar vervolgens aan Don Pasquale als een potentiële bruid. Pasquale is zo blij met het volgzame gedrag van de jonge vrouw dat hij eist dat ze meteen trouwen.

Het huwelijk vindt plaats – getuige van een nep-notaris – waarna de jonge bruid uiterst aanmatigend en onaangenaam wordt en haar ‘echtgenoot’ kwelt. Wanneer Pasquale een briefje van zijn ‘vrouw’ ontdekt dat een afspraak maakt met een minnaar, besluit hij haar te confronteren en een einde te maken aan zijn ellende. De samenzweerders zijn nu klaar om hun bedrog te onthullen, maar zal Don Pasquale hen vergeven?

Royal Opera-favoriet Bryn Terfel leidt de cast voor deze nieuwe productie van Donizetti’s komedie van huiselijk drama over twee generaties. Het geestige verhaal van een man van middelbare leeftijd wiens veronderstelde jonge vrouw om hem heen rent – met haar eigen romantische bijbedoelingen in het achterhoofd – heeft al lang een blij en verrast publiek, niet in de laatste plaats zoals gepresenteerd met de sprankeling van zijn muziek en de virtuoze vaardigheid van zijn performers. De opwindende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe hedendaags de personages nog steeds zijn en hoe onmiddellijk en ontroerend het verhaal blijft.

Credits
Componist: Gaetano Donizetti
Libretto 1: Giovanni Ruffini
Libretto 2: Gaetano Donizetti
Regisseur: Damiano Michieletto
Decorontwerper: Paolo Fantin

Maandag 30 maart
Aanvang: 19.30 uur
Prijs: €18,50
Kaarten kunt u hier op de website van Annex Cinema bestellen.